tag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post6005148202678916734..comments2024-03-23T10:51:56.649-07:00Comments on Diversity - Petr Novotný: Recenze: Sušené kvasinky na Weissbier - WB-06 vs. MJ M20Petr Novotnýhttp://www.blogger.com/profile/13877895909797882858noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-58345087927524464242021-07-24T08:08:17.843-07:002021-07-24T08:08:17.843-07:00On myslel 45°C prodleva při rmutováníOn myslel 45°C prodleva při rmutováníAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09491383402379877924noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-84212062439154997092021-05-04T16:14:56.330-07:002021-05-04T16:14:56.330-07:00Zadna magie, proste to tak tehdy zrovna vyslo. Pos...Zadna magie, proste to tak tehdy zrovna vyslo. Postupne jsem ochutnaval a po tom case mi to prislo nejlepsi. Kdyz bych to mel chladnejsi tak by to nejspis trvalo dele nez by se to dostalo do toho stavu. Takze bych rekl, ze nejake lezeni je esencialni ale nutne to nemusi byt zrovna ten stejny cas. Pokud budes mit chladneji tak treba i dele.Petr Novotnýhttps://www.blogger.com/profile/13542789106926044694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-75801706495659249652021-05-04T12:59:52.229-07:002021-05-04T12:59:52.229-07:00Ahoj. Dakujem za expresnu odpoved. V com bola podl...Ahoj. Dakujem za expresnu odpoved. V com bola podla teba ta magia, ze to pivo po 2 tyzdenom lezani pri izbovej teplote bolo lepsie? Z clanku som pochopil, ze tie 2 tydne lezania su pre chut esencialne. Cituje Ta z clanku vyssie: ...nasycení a vše dobré, ale chuť a vůně taková dost mladá, ještě se úplně nestačilo uhladit. Trochu jsem se začal obávat, že přes všechny ty klady těchto kvasinek, budu asi muset hledat ještě jinde. Nechal jsem to ale tedy ještě při pokojové teplotě necelé dva týdny a obden ochutnával. Cca tři týdny po nalahvování přišlo velké překvapení v podobě parádního Weissbier...Lukas Furconhttps://www.blogger.com/profile/04830082423224087607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-3367532740294455182021-05-04T09:07:19.327-07:002021-05-04T09:07:19.327-07:00ten cas pri pokojove teplote je tam predevsim kvul...ten cas pri pokojove teplote je tam predevsim kvuli tomu aby kvasinky nasytily pivo, kdyz budes sytit nucene tak muzes tenhle krok uplne preskocit. Nech poradne prokvasit a az pivo dokvasi tak bych ho nechal cca 2-3 dny navic porad ve stejne nadobe aby to perfektne dojelo a pak stocit do kyvety a nasytit, no a protoze je to weissbier tak pak muzes v podstate hned uz pit :-)Petr Novotnýhttps://www.blogger.com/profile/13542789106926044694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-14395179588475927982021-05-04T07:51:01.417-07:002021-05-04T07:51:01.417-07:00Ahoj Petre! Velmi rad by som uvaril tento weissbie...Ahoj Petre! Velmi rad by som uvaril tento weissbier. Nechcem sytit dextrozou, chcel by som stocit do kyvety a dosytit co2. Mam to nechat v kyvete bez dextrozy/ umeleho co2 dva tyzdne pri pokojovej teplote a potom schladit a umelo dosytit? Mam kupenu Pivarku2 ale o tejto alternative - neskorsie umele sytenie co2 tam nic nie je. Pokazi sa pivo bez co2 za 2 tyzdne pri izbovej teplote? Dakujem za odpovedLukas Furconhttps://www.blogger.com/profile/04830082423224087607noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-28925747263799149092021-02-02T06:55:55.644-08:002021-02-02T06:55:55.644-08:00Dobry den,
rad bych se zeptal na neco, co spise so...Dobry den,<br />rad bych se zeptal na neco, co spise souvisi s varenim piva obecne nez konkretne s weissbierem. Chceme-li, aby pivo kvasilo pri 23°C, mame na mysli teplotu okoli (lednicky, mistnosti), nebo teplotu kvasici mladiny?<br /><br />Dekuji za odpoved. <br />Matej S. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-26194981811865138772021-01-24T12:01:04.795-08:002021-01-24T12:01:04.795-08:00Mate prosim nekdo zkusenost s kvasnicema https://w...Mate prosim nekdo zkusenost s kvasnicema https://www.pivoteka-tabor.cz/svrchni/lalbrew-munich-classic-wheat-beer-yeast-yeast-11g/, resp. mohli by fungovat podobne jako M 20 Bavarian Wheat? Predem diky za odpoved!<br />PavelAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-90879786817382033982020-09-30T10:56:05.593-07:002020-09-30T10:56:05.593-07:00Díky za opravu. Uvařeno, vykvašeno, stočeno. 3 týd...Díky za opravu. Uvařeno, vykvašeno, stočeno. 3 týdny pokojovka + 2 týdny v lednici a za mě nejlepší weissbier vůbec. Porovnával jsem najednou s Paulanerem, Schneiderem a Weizenem vařeným podle Jelena. Díky za článek a recept. <br />keltoskeltoshttps://www.blogger.com/profile/13872007005367450483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-42283233306728388272020-06-05T16:04:57.746-07:002020-06-05T16:04:57.746-07:00No vidíš to, je :-) ani jsem si toho nevšiml, že s...No vidíš to, je :-) ani jsem si toho nevšiml, že se mi to povedlo prohodit. Opravím Petr Novotnýhttps://www.blogger.com/profile/13877895909797882858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-54625074799372765222020-06-05T02:11:31.291-07:002020-06-05T02:11:31.291-07:00Zajímavé. Jen mě trkla jedna věc. Není v receptu o...Zajímavé. Jen mě trkla jedna věc. Není v receptu obráceně poměr ječného a pšeničného sladu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-73016321834939941602019-10-30T06:58:15.200-07:002019-10-30T06:58:15.200-07:00Jasně, je v článku :-) Jasně, je v článku :-) Petr Novotnýhttps://www.blogger.com/profile/13877895909797882858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-46372854815526138852019-10-30T00:46:33.469-07:002019-10-30T00:46:33.469-07:00Ahoj, ..môžem poprosiť recept ?
ĎakujemAhoj, ..môžem poprosiť recept ?<br />ĎakujemAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14044155876870531824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-46787693457535611562019-09-18T13:16:21.125-07:002019-09-18T13:16:21.125-07:00Mohou se prosím naopak použít kvasnice na pšeničné...Mohou se prosím naopak použít kvasnice na pšeničné pivo i pro ječmenné ? Jde o to jestli když použiji kvasnice pro pšenici, zda docílím toho hřebíčko-banánového aroma i u ječmenného piva bez použití pšeničného sladu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-20637009488325228812019-05-09T17:23:05.390-07:002019-05-09T17:23:05.390-07:00Záleží co si od toho slibuješ. Bavorské pšeničné p...Záleží co si od toho slibuješ. Bavorské pšeničné pivo takhle nevyrobíš, poněvadž banánové a hřebíčkové estery mají na svědomí právě speciální kvasinky. Bez nich to nebude Weissbier ale nějaký obyč ejl. American Wheat se dělá s podobnými kvasinkami, ale to je zas uplně jiná chuť.Petr Novotnýhttps://www.blogger.com/profile/13877895909797882858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-40005717926938411782019-05-09T14:07:22.125-07:002019-05-09T14:07:22.125-07:00Je prosím možno použít pro výrobu pšeničného piva ...Je prosím možno použít pro výrobu pšeničného piva i kvasnice ,,Safale S-04,, ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-40444005236315565552018-11-20T22:46:35.627-08:002018-11-20T22:46:35.627-08:00Ahoj, máš někde recept?Ahoj, máš někde recept?Ihýkhttps://www.blogger.com/profile/06110466530061999833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-10879403171514702952018-05-13T07:57:27.031-07:002018-05-13T07:57:27.031-07:00Diky za odpoved, ja to mam stejne, otaceni moc rea...Diky za odpoved, ja to mam stejne, otaceni moc realne nemam, ale nejak mi prislo, ze zcela vykvaseny starter bude pripadne tak trochu podobny :-) Nakonec na radu Radka v tomto pripade starter delam a zakvasim s nim behem 'high krausen' - myslim, ze na rozdil od starteru treba pro lezak zde nebude pouziti celeho media na skodu. O otaceni se kazdopadne v tomto pripade uz vubec nejedna.Vita Humpahttps://www.blogger.com/profile/07093136937960489532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-56750846722389683492018-05-11T06:10:11.333-07:002018-05-11T06:10:11.333-07:00Osobní zkušenost s tím nemám, určitě může být po o...Osobní zkušenost s tím nemám, určitě může být po otočení výsledek trochu jiný - jestli lepší nebo horší to bude asi záležet. Už jsem zaslechl tvrzení, že jsou tyhle Weizen kvasinky pak ještě lepší po otočení, ale jak říkám osobně jsem nezkoušel. U mě je problém, že já jen velmi málokdy vařím dvakrát stejný styl za sebou a navíc dost brzy za sebou, takže já vždycky kupuju nové kvasinky nebo dělám starter. Otáčel jsem kvasinky jen párkrát ve svých začátcích, kdy jsem vařil v podstatě jen APA a IPA, tak jsem párkrát otočil US-05.Petr Novotnýhttps://www.blogger.com/profile/13542789106926044694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-72941734290211949632018-05-11T03:47:54.851-07:002018-05-11T03:47:54.851-07:00Ahoj Petre, myslis, ze by vysledek mohl byt jeste ...Ahoj Petre, myslis, ze by vysledek mohl byt jeste lepsi, pokud by se pouzily kvasnice jednou otocene - resp. pres starter? Nebo by tam uz mohlo dochazet k jine tvorbe esteru, diky tomu, ze by nejednalo o mirny underpitching?Vita Humpahttps://www.blogger.com/profile/07093136937960489532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-46100205581276777692017-10-11T09:28:11.385-07:002017-10-11T09:28:11.385-07:0045 °C??? To se mi nezdá, to je hodně moc, tam už b...45 °C??? To se mi nezdá, to je hodně moc, tam už bude znatelný negativní vliv autolýzy kvasnic.Petr Novotnýhttps://www.blogger.com/profile/13877895909797882858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-2213905609867362172017-10-08T23:26:53.970-07:002017-10-08T23:26:53.970-07:00Pro weiss se doporučuje také použití teploty 45°C,...Pro weiss se doporučuje také použití teploty 45°C,open fermenter.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10844905274301094368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-30869102320542166652017-03-30T06:47:05.945-07:002017-03-30T06:47:05.945-07:00Ďakujem za recept, pivo mám vo flašiach druhý týžd...Ďakujem za recept, pivo mám vo flašiach druhý týždeň a už teraz je prudko piteľné!!! Zatiaľ asi moja najvydarenejšia várka :) dúfam že v knihe budú ďalšie super informácie o varení ako je aj na vašom blogu. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-49718599329595914742017-01-15T03:09:34.595-08:002017-01-15T03:09:34.595-08:00Mě nadchnul weizenbock od Schneideu a použil jsem ...Mě nadchnul weizenbock od Schneideu a použil jsem MJ. Do jiných už nejdu. Fantazie,jak v kombinaci se sladem speciál W přidávají i jahodovou příchuť :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03919994106880091103noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-70894573479623182862017-01-13T08:30:46.954-08:002017-01-13T08:30:46.954-08:00No já to čekám než se to vyčistí, zrání je rychlej...No já to čekám než se to vyčistí, zrání je rychlejší při vyšší teplotě, pak když jsem s tím byl spokojen, tak jsem to šoupl do lednice, aby to naopak déle vydrželo :-) vzorek zní dobře, bohužel ale nebudu ještě asi dlouho v ČRPetr Novotnýhttps://www.blogger.com/profile/13877895909797882858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6381925904699185711.post-81577930127511718252017-01-13T08:28:18.570-08:002017-01-13T08:28:18.570-08:00Ahoj, díky za článek je super že se tomu tak pocti...Ahoj, díky za článek je super že se tomu tak poctivě věnuješ :-) ležení weizenu celou dobu při pokojové teplotě jsem zatím nezkoušel ani mě to nenapadlo vždycky jsem nechal tak týden a pak jsem dal buď na ležáckou teplotu nebo jsem to táh tak kolem 15 nejvejš.Jsem zvědav jak se k vaření dostanu a jak si to odleží tak máš u mě vzorek.( když by vše klaplo tak bych předal na chmelovárku nebo můžu zaslat poštou). Ondra Kašuba Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02747553315520597201noreply@blogger.com